top of page
Razstavni vikend na Rogli

4. 7. 21

Razstavni vikend na Rogli

Za nami je bila prva razstava po dolgem, letnem premoru in ob enem Talina prva. Na Rogli smo se mudili kar tri dni in se štirikrat pojavili v ringu. Vikend nam je prinesel lepe uspehe in pa novega slovenskega mladinskega šampionata v lepoti (J. CH. SLO).

Interni Mantrailing.si izpit

27. 6. 21

Interni Mantrailing.si izpit

Mantrailing je bila prva kinološka disciplina katero sva s Talo poizkusili. Takrat je Tala štela le nekaj kilogramov in tri mesece. Vse od takrat se trudiva mesečno obiskovati treninge te vsestanske discipline in nadgrajevati najino znanje.

Mantrailing.si je za tečajnike pripravil program internih izpitov, kateri le-te spodbuja k aktivnosti s svojimi psmi.
S Talo sva opravili prvi izpit izmed petih imenovan D1. Zajemal je prijavo na izpit, približno 200 m sledi, 2 spremembi smeri, najdbo in komuniciranje z markerjem in odjavo od izpita. Kljub vročini sva izpit uspešno opravili.

Farm trial

12. 6. 21

Farm trial

Meseci treningov v centru Sheepdog Ovčarska so nam prinesli zagnanost, da se poizkusimo tudi na prvem klubskem dogodku v letu 2021 - Sheepdog Ovčarska FARM TRIAL.
Omenjena disciplina je simulacija dela na ovčarski kmetiji in zajema praktične naloge. S Talo sva odkrili nov svet v katerem bova še naprej aktivni in v katerem se bova še naprej izboljševali ter stremeli k popolnosti.

REZULTAT:
Farm trial (level 1) - 72/100 points

Oftamološki pregled oči

3. 6. 21

Oftamološki pregled oči

V začetku junija je Tala imela srečanje s slovenskim oftamologom Tadejem Zemljičem, MD, Ph.D.EVCO in opravila oftamološki pregled oči, katerega je uspešno prestala in smo domov odšli s pozitivnimi rezultati.

Rentgentsko slikanje okostja

27. 5. 21

Rentgentsko slikanje okostja

Ker nam zdravje vzrejnih psic veliko pomeni naredimo vse potrebno, da se o njem prepričamo. V začetku maja smo se s Talo odpravili v veterinarsko kliniko Klinika Loka kjer smo opravili rentgensko slikanje kolkov in komolcev, le-te pa so ocenjeni s strani Kinološke zveze Slovenije. Rezultati, ki smo jih prejeli v poštni nabiralnik konec meseca so navdušujoči - HD A/A, ED 0/0.

bottom of page