top of page
IMG_20200513_154753.jpg

CILJ VZREJE

Prvenstveni cilj naše vzreje temelji na zdravih psih, ki s svojo konstitucijo telesa in stabilnim karakterjem spremljajo bodoče lastnike v vsakodnevnem življenju. Mladičkom želimo zagotoviti čim bolj raznoliko, aktivno življenje, da lahko izkoristijo vse svoje potenciale. Naša vzreja stremi k vsestranskim psom, kot so jih poznali že naši predniki. Paritvene kombinacije zato izbiramo na podlagi dela in s tem povezanega doprinosa pasmi.

Trudimo se ohranjati zdravo pasmo, zato iz vzreje izločimo vsakega psa, ki:
- je nosilec za več kot 1 bolezni
- ima težave z alergijami
- je preveč oddaljen od standarda
- je agresiven ali izredno plah

Nizozemski ovčarji so od stvaritve znani kot vsestranski psi, prvotno kot celostni kmečki pes, kasneje kot spremljevalec vojske in policije. Le-to vsestranskost pasme želimo nadaljevati in vam ponuditi mladičke, ki bodo zmožni vsakeršnega dela katerega mu ponudite.

 

NAŠI MLADIČKI
 

Mladički so skoteni pod našim nadzorom v skrbno načrtovanem okolju, prav tako socializacija poteka v za njih varnem okolju. Z mladički pri starosti 3. dni pa vse do 16. dneva opravljamo Program zgodnje nevrološke stimulacije (ENS, Bio sensor program), katerega je razvila ameriška vojska in poročala o pozitivnih rezultatih. Nam kot vzrediteljem program zagotavlja sistematično preverjanje celotnega legla v odzivnosti na zunanje dražljaje, navajanje na te dražljaje.

Mladički v nov dom odidejo najhitreje pri starosti 8. tednov, do takrat so čipirani, večkrat razgliščeni in veterinarsko pregledani, cepljeni po programu in kar se da socializirani. Ob odhodu v nov dom s seboj dobijo tudi FCI rodovnik in cepilno knjižico,
kupoprodajno pogodbo ter malenkostni paket presenečenja s katerim bo življenje z bodočimi lastniki lažje steklo.

socializacija-mladičkov-se-začne-pri-vzr
socializacija-mladičkov-se-začne-pri-vzr
socializacija-mladičkov-se-začne-pri-vzr
socializacija-mladičkov-se-začne-pri-vzr
socializacija-mladičkov-se-začne-pri-vzr

LASTNIKI BLISSDURI MLADIČKOV

 

Kolikor se le da se trudim, da se bodoči lastniki z mladičkom ujamejo že pri starosti osem tednov. Le tako lahko zagotovimo, da bo njihova skupna pot lažja. Pri izbiri mladička bodočim lastnikom nudimo možnost, da izrazijo svoje želje. Ker pa imamo privilegij, da si z mladički delimo osem tednov in jih dodobra spoznamo vam pri izbiri pomagamo, svetujemo in usmerjamo. Naša želja je vendarle, da mladički najdejo čim bolj idealen dom glede na njihov karakter.

Pričakujemo, da se nam bodoči lastniki podrobno predstavijo in izpostavijo njihove želje, plane z novim članom. Stremimo k tem, da so psi iz naše vzreje prvo kot prvo družinski člani in, da jim lastniki nudijo možnost razvoja njihovih potencialov, zato zelo spodbujamo udeležbo v različnih kinoloških disciplinah (reševanje, pašnja, agility, IGP ...). Od bodočih lastnikov pričakujemo, da tudi, ko z mladičkom oddidejo domov ostanemo v stikih in gojimo dobre odnose. Prav tako pa smo lastnikom Blissduri mladičkov na voljo 24/7, če potrebujejo kakršnokoli pomoč ali odgovor na njihova vprašanja.

bottom of page